Wat is personal training?

Home » Blog » Wat is personal training?

De vraag ‘Wat is personal training?’ wordt mij met regelmaat gesteld. Logisch, want met zoveel verschillende soorten coaching en begeleiding is het makkelijk om het overzicht te verliezen. Bij BNFitness geven we hier helderheid in.”

Wat doet een personal trainer?

Een personal trainer is veel meer dan een coach die je door je workouts leidt. Deze professional is je partner in fitness, iemand die je niet alleen in de sportschool ondersteunt, maar ook daarbuiten. Het doel van personal training gaat verder dan het verbeteren van je fysieke gesteldheid; het strekt zich uit tot het ontwikkelen van een alomvattende gezonde levensstijl.

Bij personal training kijken we naar het complete plaatje. Dat betekent dat je niet alleen wordt begeleid bij het uitvoeren van oefeningen, maar dat je ook advies krijgt over andere essentiële aspecten zoals voeding en mentaal welzijn. Jouw trainer helpt je inzien hoe belangrijk een evenwichtig voedings levensstijl is voor het bereiken van je fitnessdoelen. Ze kunnen je bijvoorbeeld leren hoe je maaltijden plant die rijk zijn aan voedingsstoffen, zonder dat je daarbij het genot van eten verliest.

Daarnaast is het opbouwen van mentale weerbaarheid een cruciaal onderdeel van personal training. Het bereiken van je doelen is niet altijd een lineair proces; er zullen momenten zijn van frustratie of stagnatie. Een goede personal trainer biedt niet alleen motivatie, maar leert je ook hoe je deze uitdagingen het hoofd kunt bieden en omzet in kansen voor groei en zelfontwikkeling.

Voordelen van een personal trainer

  • Trainen met de juiste techniek: Het belang van correcte uitvoering kan niet genoeg benadrukt worden. Een personal trainer zorgt ervoor dat elke squat, elke lift en elke stap bijdraagt aan jouw doel, zonder risico op blessures.
  • Werken aan een mentale mindset: De juiste mindset is de basis van elke transformatie. Jouw trainer is er niet alleen voor fysieke steun, maar ook als mentale coach.

Wil je meer weten over alle voordelen? Bekijk dan onze uitgebreide blog over wat de 5 voordelen van een personal trainer.

Persoonlijke doelstellingen maken

Het stellen van doelen is een kunst op zich. Jouw personal trainer helpt je bij het vaststellen van realistische, haalbare doelen en stippelt samen met jou het pad ernaartoe uit. “Doelen stellen” is niet zomaar een gespreksonderwerp; het is de kern van onze aanpak.

Resultaten

Het behalen van je doelen geeft een ongekende voldoening. Samen met je trainer kijk je naar waar je staat en waar je naartoe wilt, om vervolgens te werken aan het behalen van deze mijlpalen.

Op peil houden van je resultaat

Een doel behalen is één, maar deze vasthouden en verder bouwen is een tweede. Samen met je trainer zorg je ervoor dat je niet alleen je resultaten behoudt, maar deze ook blijft verbeteren.

Sporten met een personal trainer in Hoorn?

Bij BNFitness in Hoorn staan we klaar om je te begeleiden op jouw fitness journey. Wij bieden een vrijblijvend kennismakingsgesprek, zodat je zelf de voordelen van personal training kunt ervaren.

Ben je geïnteresseerd in personal training en klaar om de beste versie van jezelf te worden? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek. Wacht niet langer en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder en fitter leven!