Wat heb je nodig voor een fitte en sterke lichaam?

Een fit en sterke lichaam

  • Een fit en sterke lichaam
  • Jouw doelstellingen
  • De tools en eigenschappen
  • Geduld, discipline en doorzettingsvermogen

Onderweg naar het bouwen van een gespierde fysiek, komen er veel aspecten kijken. Het is belangrijk om te weten dat een krachtig, fit en sterke fysiek atletisch gebouwd is. Dit houdt in dat je kracht, zelfvertrouwen en fitheid uitstraalt. Je bent in staat om veel kracht weg te pushen waarbij je flexibel en lenig genoeg blijft voor snelle en dynamische bewegingen. Je bent fit en gebouwd voor het echte leven. Sneller, beter, sterker en slimmer.

De fundament van zo’n fysiek is: een gebeitelde vierkante borstspier die van elke kant is getraind. Schouders waarbij de zijkant, oftewel de delts een krachtige cirkelige 3D vorm heeft. Deze lopen groter in maat en mooi in lijn met je biceps en triceps. Hierbij hebben je biceps een heuvelige vorm en je triceps een ”croissant” look. De rugspier steelt de show met een V-shape in de lats. De trapezius oftewel de traps lopen gelijnd met de rear delts opgevuld naar de zijkant en boven toe. De sixpack en core komen ook aandachtig naar voren waarbij je benen het afmaken met volle quads, glutes en hamstrings. De finishing touch op zo’n fysiek zijn de kuiten die je net als de biceps wilt hebben. Zoals je leest is het bouwen van zo’n fysiek een ware kunstwerk. Zo’n bodytype staat ook wel bekend als de beachbody en een droomfysiek voor elke man.

Jouw doelstellingen

BNfitness doelstellingen

Een ander fundament wat belangrijk is in een gespierd fysiek. Is dat je met deze gespierde lichaam, je spierconditie en je lenigheid ook op peil houdt. Zeg nou eens eerlijk wat heb je aan zo’n fysiek als je er verder niet veel mee kunt. Je hebt dan alleen de looks, maar niet de functionaliteiten van de spiergroepen. Daarom zal je in het vormen van je doelstelling die punten mee moeten nemen in het bouwen van een gesierde fysiek. Je begint uiteraard met een doelstelling dat ligt op een realistische niveau voor jou als individu. Begin met een doelstelling zoals: Ik wil -6KG afvallen in 12 weken of ik wil 4KG aankomen in vet- en spiermassa. Hierin is de kunst om je doelstelling nog grondiger te maken. Zo creëer je een visie waardoor je het makkelijker gaat behalen. Een voorbeeld: ik wil -6KG afvallen zodat ik me fitter, energieker en zelfverzekerder voel. Ik kan dan nog meer dingen doen zoals uitgaan zonder energie te hebben of ik kan dan nog meer genieten van voeding omdat ik sterker ben geworden. Dit zijn doelen die zich krachtig onderbouwen. Hierdoor word je visie steeds sterker en scherper omdat je er ook mentaal mee aan de slag gaat.

Op het moment dat je je doelstelling van -6KG hebt bereikt. Ga je weer naar de volgende level van een gespierde fysiek creëren. Je bekijkt je zwakkere spiergroepen en legt de focus op een nog krachtigere trainingsschema. Zoals je ziet is het stellen van doelstellingen cruciaal in de journey naar jouw gespierde fysiek.

De tools en eigenschappen

Zodra je jouw realistische doelstellingen hebt vastgesteld, kan je een plan van aanpak maken. De tools en eigenschappen die jij nodig hebt voor een gespierde fysiek zijn: je mentaliteit, je voeding, je training en je herstel. Deze vier krachtige elementen vormen samen de fundamentele basis voor jouw resultaten. Het is belangrijk om een goede voeding- en trainingsschema te hebben die een flinke boost geven om jouw doelstellingen te behalen. Als je nog geen plan hebt een een stevige houvast kan je snel verdwalen in het geen van jouw doelstellingen. Je kan hierdoor geen resultaten zien en je geeft het op. Geef nooit op en pas dan je plan aan. Dit is de mentaliteit die jij moet hebben. Zodra je de basisstructuren hebt en je ziet de resultaten komen dan kom je in een flow terecht die je wilt en gaat vasthouden. Dit is wederom de visie die wordt versterkt met waarom je het doet, voor wie je het doet en voor wat je het doet. Neem hierbij nog je herstel bij en boem! Je zal je vleugels kunnen openen voor maximaal resultaat. Je gespierde fysiek zal zo worden gecreëerd en je zult merken dat je steeds sterker, fitter, beter en sneller wordt. Je gaat elke keer een stap omhoog naar de next level!

Geduld, discipline en doorzettingsvermogen

Mentaliteit speelt een cruciale rol speelt bij het creëeren van een gespierde fysiek. Als je jouw doelstelling neerzet en je hebt hier nog niet veel ervaring mee, dan zal je een keer op je bek gaan. Dit is deel van het proces, zodat je leert te vallen en op te staan. Onthoud dat Rome ook niet één dag was gebouwd. Het kost eenmaal tijd, maar de tijd dat je erin investeert, levert je op lange termijn zoveel terug. Heb geduld in het proces en werk aan je zelf-discipline en doorzettingsvermogen. Dit zijn namelijk vaardigheden die je niet ziet. Het is niet materialistisch. Het zijn karaktereigenschappen die je opbouwt door actie te ondernemen die nodig zijn voor een gespierde fysiek. Stap voor stap ga je er komen. Dus geef nooit op en zet door! Je gespierde fysiek wacht op je waarbij je meer profijt van gaat hebben dan je denkt.

Geef een reactie