Kun je sauzen, marinades en smaakversterkers gebruiken en is het goed voor je?

Sauzen, marinades en smaakversterkers in je voeding

  • Sauzen, marinades en smaakversterkers in je voeding
  • Past het in jouw levensstijl?
  • De Aziatische sauzen, marinades en smaakversterkers

Droge, rijst, kip, groenten… Dit gerecht hoor je best wel vaak in de bodybuilding wereld. Maar zeg nou eens eerlijk, dat kan je niet voor altijd eten toch? Geen dressing, sausjes of marinades over je gerechten? Zal jij het lekker vinden? Het gebruiken van sauzen, marinades en smaakversterkers zoals Magi maakt een gerecht wel degelijk af.  Laten we de grootste voedingsmythe gelijk tackelen. Het gebruik van sauzen, marinades en/of smaakversterkers bij gezonde voeding is zeker toegestaan. Bij een gezonde en gebalanceerde levensstijl hoort dit er uiteraard bij. Uiteraard gebruik je het dan in mate waarbij je ook goede sauzen gebruikt dat niet al te hoog zitten in calorieën. Zo zorg je ervoor dat je het niet alleen smakelijk vindt. Je bouwt zo ook een sterke relatie op met voeding en je leert van gezonde voeding houden. Ook creëer je de ideale balans tussen gezonde en ongezonde voeding.

Past het in jouw levensstijl?

BNfitness voeding sauzen

Er bestaan talloze sauzen, marinades en smaakversterkers. Uiteraard zijn ze niet allemaal gezond. Het eerst waar je naar moet kijken als je je voeding op smaak wilt brengen, zijn de calorieën van het product waarmee je het op smaak brengt. Je kan hierbij een range van 0 calorieën tot 100 calorieën gebruiken waarbij je ongeveer maar 0 tot 40 gram van het product gebruikt. Als je dieper naar een saus, marinade of smaakversterker kijkt dan kan je ook naar de ingrediënten kijken. Hierbij wil je zoveel mogelijke natuurlijke ingrediënten zien op de etiket en een lage zout en/of suikergehalte. Op deze manier past het vaak goed in je levensstijl. Er spelen ook andere factoren bij het laten passen van je sauzen, marinades en smaakversterkers. Hoe sterker je je lichaam van binnen bouwt, hoe meer sauzen, marinades en smaakversterkers je lichaam aan kunt. Het sterker maken van je lichaam doe je door consistent gezonde voeding te eten en vaak aan krachttraining te doen. Zo verwerkt je lichaam namelijk sneller de vele zout en e-nummers in de sauzen, marinades en smaakversterkers.

De Aziatische sauzen, marinades en smaakversterkers

BNfitness voeding sauzen

Als de Aziatische keuken in jouw straatje thuis plaatsvindt, dan zijn de volgende sauzen, marinades en smaakversterkers superlekker van toepassing. Deze kun je gebruiken in je kipfilet, biefstuk, vis, rijst, woknoedels, tosti’s, groenten en nog veel meer.

  • Loempiasaus (chilisaus) 
  • Sambal Oelek
  • Teriyakisaus
  • Sriracha 
  • Ketjap Manis
  • Oestersaus
  • Magi

Geef een reactie