De positieve invloeden van de natuur

Wat de natuur voor de mens betekent

  • Wat de natuur voor de mens betekent
  • De voordelen voor je gezondheid
  • Ga meer op pad!

Op het moment dat je hard aan het werk bent, je veel verschillende elementen in het leven aan het hooghouden bent en continu streeft naar vooruitgang.. Is het ook belangrijk om eens stil te staan, waar je nu bent en wat je hebt bereikt. Doordat je constant naar voren aan het rennen bent, vraagt je lichaam ook om rust. Zowel mentaal als fysiek.Hierbij kan de natuur veel voor ons als mens betekenen. Als we dieper gaan graven en beseffen dat we frisse zuurstof nodig hebben van de bomen. Dan is het logischerwijs dat wij onze rust, positiviteit en onze energie kunnen tanken van de natuur. Zodra je je meer in de natuur bevindt zal je veel meer rust en kalmte ervaren en kom je weer helemaal in je volledige energie. 

De voordelen voor je gezondheid

Dat de natuur je de rust zal geven, zodat je je weer op kunt laden voor de volgende dagen is duidelijk. Het is onze natuurlijke brandstof. Maar onze aarde heeft nog veel meer voordelen voor onze mentale en fysieke gezondheid. Op het moment dat je door bijvoorbeeld een bos of een park loopt, ontvang je een fijne frisse pure lucht vol met nieuwe zuurstof. Dit komt omdat de natuur een betere luchtkwaliteit heeft dan in een drukke stad. Je bent tevens ook lekker aan het wandelen, dus je verbrandt automatisch calorieën. Hierdoor word je fitter en bouw je een betere weerstand op. Je bloeddruk en je cortisolwaarden dalen ook. Dat betekent dat je rustiger en kalmer wordt. Hierbij krijg je een scherpere focus, meer creativiteit en als de zon schijnt.. Pak je ook nog eens je vitamine D binnen. 

Ga meer op pad!

Ga dus meer op pad en ga de natuur in! We hebben het nodig als mens om ons stabieler en sterker te voelen. Je kan het wandelen zien als een soort meditatie, even tot rust komen in actieve stand. Neem je familielid, vriend of vriendin mee of ga lekker helemaal alleen. Als je nog niet de conditie hebt, begin lekker met een korte wandeling door een bos. Als je de smaak te pakken hebt en je ervaart de voordelen van de natuur. Daag jezelf dan uit en ga voor een uitgebreidere wandeling. Je zult op den duur merken dat je het steeds fijner en leuker gaat vinden. 

 

Geef een reactie