Een ochtendroutine voor meer focus, energie en productiviteit

Een krachtige ochtendroutine

  • Een krachtige ochtendroutine
  • Voordelen van een ochtendroutine

Een ochtendroutine kan zeer goed bijdragen aan je mentale en fysieke gezondheid. Het is een krachtige begin van de dag waarmee je gelijk de toon neerzet voor de hele dag. Het geeft je een flinke boost in energie, focus en productiviteit. Een goede krachtige ochtendroutine is er ééntje die bij jou past. Één waarbij je veel energie van krijgt. Het creëren van een ochtendroutine heeft tijd nodig. Als je bijvoorbeeld om 06:00 wakker wilt worden, maar je bent dit nog niet gewend. Dan zal dit niet in één keer gaan lukken. Je hebt geduld en wilskracht nodig om er een gewoonte van te maken. Zodra je consistent 06:00 kan wakker worden, dan kan je naar de volgende onderdeel van je ochtendroutine. Ook moet je hierin realistisch zijn en een balans vinden. Gebruik bijvoorbeeld door de weeks je ochtendroutine en wees wat flexibeler in het weekend. Als je een uitje hebt, dan is het natuurlijk gewoon dat je jezelf ook een keer laat uitslapen. Is het weer maandag? Pak je routine dan weer op voor een effectieve routine.

Voordelen van een ochtendroutine

Als je begint aan het bouwen van je ochtendroutine moet elk onderdeel een heldere doelstelling hebben. Hiermee onderbouw je het onderdeel en ga je er 10X effectiever mee om Je kunt een ochtendroutine zien als een kickstart van de dag. Het geeft je een energy boost om de dag sterker door te komen. Je voelt je goed in je vel en je bent gefocust. Het is alsof je naar de sportschool gaat en dan eruit komt het een goed gevoel. Zo werkt ook een ochtendroutine. Daarom vind ik persoonlijk een ochtendroutine super lekker. 
 
Elk onderdeel van de ochtendroutine heeft een kleine overwinning. Het doel van vroeg opstaan is om met de biologische klok mee te gaan om fris en fruitig wakker te worden. Hierdoor kom je nog sterker, scherper en fitter de dag door. Met het opmaken van je bed heb je je kleine taak al volbracht. Dit geeft een dopamine shot en een voldaan gevoel. Een kleine overwinning. De kleine overwinningen worden grote overwinningen en je kunt blijven bouwen. Dit is nog maar een begin van een goede ochtendroutine. Wees lekker creatief en geniet van het proces als je bouwt aan een ochtendroutine. 
 
2023 staat om de hoek. Laten we er vol voor gaan. De beste versie van jezelf worden. Zowel de body als de mind. Let it flow.

Geef een reactie