De kracht van een optimistische mentaliteit

Wat houdt een optimistische mentaliteit in?

  • Wat houdt een optimistische mentaliteit in?
  • De juiste balans met optimistisch zijn
  • Je mentaliteit werkt als een spier

Met een optimistische mindset kan je heel ver komen in het leven. Vooral als het leven obstakels en uitdagingen met zich meebrengen. Dan moet je er kunnen staan met een krachtige rugwervel met een positieve zicht. Je hebt namelijk deze obstakels nodig om te kunnen leren en groeien. Zo word je krachtiger en sterker. Op het moment dat je een optimistische mentaliteit kunt aanhouden groei je in elk aspect van het leven.

Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen positieve en negatieve gedachtes. Het betekent namelijk dat je vaker de zonnige kanten van het leven ziet. In plaats van dat je in angst leeft, leef je in vertrouwen en mogelijkheden. Je ziet namelijk veel aspecten als een kans om te groeien. En minder in problemen. Zodra je je mentaliteit vaker instelt op een optimistische mindset. Zul je meer kracht, energie, doorzettingsvermogen en zelfvertrouwen opbouwen. Met een goede vibe, goede moed en kijkend in oplossingen wandel je door het leven. Met ups en downs kom je er doorheen doordat je positiever in het leven staat. In een wereld waar veel negativiteit plaatsvindt kan jij de positieve kracht vasthouden voor vele voordelen in het leven.

De juiste balans met een optimistische mindset

Als je aan een optimistische mentaliteit wilt gaan werken dan moet je bewuster zijn van wat je denkt, voelt en al je acties er naar toe. Het is het bewust kiezen van een positieve gedachte en flow boven een negatieve gedachte. Denken voordat je gaat voelen en spreken kan je brengen naar meer positiviteit, kracht en zelf controle en vertrouwen.

Het is belangrijk om te weten dat je mens bent en blijft. En dat negatieve gedachtes er ook gewoon bijhoren in het leven. Je kan er dan zelf voor kiezen hoe je hiermee omgaat en wat je ermee doet. Hierin moet er wel een juiste balans in zijn. Op het moment dat je alles te rooskleurig bekijkt, kan het ook averechts werken. Je komt dan in een bubbel te leven waarin je jezelf distantieert van de realiteit en wat goed voor je is. Een voorbeeld is: je bent dik, en je bekijkt het optimistisch door te denken: ik voel me lekker en heb zware botten dus het zal wel goed zijn zo. Je rent als het ware weg van je problemen door het te gemakkelijk met optimisme op te lossen. Je gebruikt het dus als een excuus. Sommige negatieve gedachtes zijn er voor je om je te laten groeien. Je moet je ego durven los te laten om het in te zien. Vanuit dit punt moet je het optimistisch en realistisch analyseren. De laatste stap die je naar de overwinning zet is actie. Actie ondernemen om je negatieve gedachte of probleem op te lossen.

Je mentaliteit werkt als een spier

 

Zodra je je brein, je mentaliteit leert zien als een spier die je kunt trainen. Zul je grote sprongen maken in het behalen van een optimistische mentaliteit. Oefening baart kunst. Zo werkt je brein ook. Je moet zelf-discipline hebben om negatieve interne en externe factoren te elimineren. Hoe vaker je dit leert doen, hoe beter je hierin wordt. Het is dus net zoals het trainen van een spier, hoe meer consistentie hoe beter de resultaten. Geef dus nooit op als het een keer niet lukt. Blijf doorgaan om een goede mindset te creëren. En ga met kleine bewuste stapjes vooruit.

Geef een reactie