5 sporten om fit te worden

Home » Blog » 5 sporten om fit te worden

We zijn ons er allemaal bewust van: sporten is belangrijk om fit te blijven en gezond te leven. Maar wat is nou het beste om te doen en wat wil je bereiken? Kortom, welke sporten moet je doen om fit te worden? Lees het hier.

Verschillende sporten om fit te worden

Je hebt verschillende sporten om fit te worden. Maar er zijn maar een aantal sporten echt effectief. Welke sporten dit zijn en met welke sport je fit wordt, verschilt met het resultaat dat je wil behalen. 

Hardlopen 

Hardlopen is een van de belangrijkste sporten om fit te kunnen worden. Met hardlopen bouw je niet alleen conditie op, maar verbrand je ook snel calorieën. Het is hierom een effectieve manier om af te vallen en langzaam een leven met beweging te starten. Hardlopen kan door iedereen gedaan worden en zijn de beginselen van een fitter leven. Hardlopen is daarom een goede sport om fit te worden. Doordat je conditie steeds beter wordt, zou je kleinere stukken kunnen hardlopen om hiermee je conditie te verbeteren.. Je kan hiermee tot wel 600 calorieën minimaal verbranden per uur.  

Zwemmen 

Naast wandelen is zwemmen een goede intensieve vorm van bewegen waarbij je super snel fit wordt. Door baantjes te trekken verbrand je veel calorieën, daarnaast is het een fullbody workout en is je hele lichaam in beweging. Door diverse slagen uit te voeren, kan je calorieën verbranden.  Zo is zwemmen niet alleen leuk, maar ook effectief om fit te worden. 

Trainen 

Een derde vorm van beweging is het trainen zelf in een sportschool. Vaak weet je niet zo goed waar je moet beginnen. En door te beginnen in de sportschool, heb je verschillende apparaten die kunnen bijdragen in sporten die ervoor zorgen dat je fitter wordt. Daarnaast is een personal trainer een goed middel om fitter te worden die je kan bijstaan in de sportschool. Ben je benieuwd naar hetgeen wat een personal trainer in Hoorn voor je kan betekenen? klik dan hier: https://www.bnfitness.nl/personal-training-hoorn/

Fietsen

Een vierde sport om fitter te worden is fietsen. Door rustig te fietsen verbrand je ongeveer 330 calorieën. Wanneer het tempo wordt opgevoerd, is dit al het dubbele. Kortom, een goede manier van bewegen om fit te worden.  Kies je voor een intensieve fiets workout, verbrand je al snel meer dan 1000 calorieën per uur. Een goede sport om snel fit te worden en dus door te voeren in een gezonde levensstijl. 

Boksen 

De laatste sport die bijdraagt aan het sneller fit worden is boksen. Boksen is niet alleen goed voor je conditie, maar ook train je het gehele lichaam, het verbetert je balans, het helpt tegen stress (endorfine), het maakt je alert, en het is een goede interval oefening met een hoge intensiteit. Met boksen kan je dus snel fit worden, deze sport brengt veel voordelen met zich mee. Goed om in de work-out mee te nemen! 

Hulp nodig bij optimaal sportresultaat?

Heb jij nou hulp nodig bij jouw sport resultaat? En kan je niet wachten om een van bovenstaande sporten uit te voeren en onderdeel te maken van jouw gezonde levensstijl? Neem contact op.

Neem contact op